Ga direct naar:

Romantisch Weekend Parijs

De gezelligheid van de Kempen is maar moeilijk te evenaren. Maar voor een echt romantisch weekend moet je in de stad van de liefde zijn; Parijs. Vanuit de Brabantse Kempen bent u binnen vijf uur in het centrum van Parijs. Wilt u ook naar Parijs, maar twijfelt u of u met de auto of met de trein moet gaan? We hebben een paar wetenswaardigheden voor u op een rij gezet!

Parijse Metro

Parijs beschikt over een uitgebreid metro-net. Hierdoor zijn de vele bezienswaardigheden altijd goed bereikbaar. Omdat de bezienswaardigheden over heel Parijs zijn verspreid, is het niet belangrijk waar uw hotel zich bevindt in Parijs. Als uw hotel maar in de buurt van een metrostation ligt!

De metro is opgedeeld in verschillende zones. Koop bij aankomt een meerdaags metrokaartje voor zone 1 t/m 3 en de metro brengt u overal (behalve bij Disneyland Parijs). De kosten voor een kaartje voor twee dagen zone 1 t/m 3 bedraagt ongeveer 17 euro.

Vindt hier een parkeergarage in Parijs.

Parijs in 1 dag

Een weekend Parijs is eigenlijk te kort om alles goed te kunnen zien. Daarom is het handig als je thuis al een route uitstippelt. En uiteraard is het daarbij met name belangrijk om te weten bij welke metrostations de bezienswaardigheden te vinden zijn. Als je maar één dag in Parijs hebt en alleen de highlights wilt zien, hebben we hier een route uitgezet.

We starten in het Noorden van Parijs. Via metrolijn 12 gaan we naar metrostation Abessess. Daar bezoeken we de Sacre Coeur waar u een prachtig uitzicht heeft over de stad Parijs. De Sacre Coeur ligt in de kunstenaarswijk Montmartre waar u ook het beroemde Place du Tertre vindt waar schilders het plein bezetten.

We stappen bij Abessess weer de metro in (lijn 12) naar station Saint-Lazare. Daar in de buurt bevinden zich de warenhuizen Printemps en Lafayette waar zelfs de etalages rijendikke bezoekers trekken.

Vanuit het metrostation Chaussée d'Antin - La Fayette pak je lijn 7 naar Pont Marie. Vanuit daar is de Pont de l'Archevêché (de brug waar geliefden een hangslot achterlaten) op loopafstand en de Notre Dame binnen handbereik. 

Lopend langs de Seine kom je langs het Louvre die je via de Champs Elysees naar de Arc de Triomphe brengt. Bij de Arc de Triomphe pak je lijn 6 naar Bir-Hekeim om je Parijse avontuur in één dag af te sluiten bij de Eiffeltoren.

Snelkoppelingen