Ga direct naar:

Bloemencorso Valkenswaard

Op de tweede zondag in September wordt in Valkenswaard het bloemencorso georganiseerd. De versierde bloemenwagens in combinatie met de verschillende harmonieen en fanfares zorgen dat u genoeg te zien en te luisteren hebt.

Meer informatie: www.bloemencorso-valkenswaard.nl 

Lichtjesroute

Op 18 september 1944 vond de bevrijding van Eindhoven plaats. Traditioneel wordt deze dag feestelijk herdacht met de Lichtjesroute. Door heel Eindhoven is dan een route uitgestippeld (+/- 20 km) die met de fiets of per auto kan worden gevolgd. Langs deze route kunt u genieten van de lichtornamenten. Omdat de Lichtjesroute op de openbare weg plaats vind, is deze gratis en kunt u zelf bepalen waar u de route begint en eindigt. De Lichtjesroute begint vaak op een zaterdag na 18 september en duurt vervolgens drie weken.

Meer informtatie: www.lichtjesroute.nl 

Cult & Tumult

In september wordt (meestal) eind September het culturele festival Cult & Tumult georganiseerd. Dit gratis festival biedt onder anderen muziek, kunst en theater

Meer informatie: www.cultentumult.nl 

Brabant Open Air

Het festival Brabant Open Air vindt tegenwoordig plaats in het culturele hart van Eindhoven: Strijp-S. Binnen- en buitenlandse artiesten vormen twee dagen lang het podium met verschillende muziekstijlen.

Meer informatie: www.brabantopenair.nl 

Hallo Cultuur!

Het culturele seizoen wordt in Eindhoven afgetrapt met Hallo Cultuur! Het is dé dag dat cultureel Eindhoven haar deuren open zet voor nieuwsgierige bezoekers.

Meer informatie: www.hallocultuur.nl/

Ameezing Eindhoven

De bevrijding van Eindhoven wordt in september feestelijk gevierd met Ameezing. Bij dit evenement worden songteksten uitgedeeld, zodat het hele publiek mee kan zingen met bekende liedjes uit binnen- en buitenland.

Meer informatie: www.ameezing-eindhoven.nl/

Snelkoppelingen